Ik sta graag in verbinding met de uitvaartcollega door wie ik gevraagd word om te fotograferen, te schrijven of voor te gaan. Dat kan last minute zijn omdat je tijd tekort komt om zelf te schrijven of omdat de familie toch kiest voor een fotograaf of een woorddienstbegeleider. En ja, het heeft alle drie mijn hart: fotograferen, schrijven en spreken bij afscheid en uitvaart. Eenvoudig en toegankelijk sta ik in contact met mijn opdrachtgever en de familie. Zo kan iedereen zichzelf zijn en kan ik inhaken op wat er toedoet en wat nodig is. Een welkom of een afsluiting, een levensverhaal of een gedicht voor op de kaart nodig? Een fotograaf of uitvaartspreker/ritueelbegeleider/woorddienstbegeleider nodig? Of een goed idee voor een afscheid met speciale ingrediënten en wensen? App of bel me voor een snelle samenwerking!

FOTOGRAFEREN

Een fotoboek van een afscheid blijkt iedere keer weer een pareltje te zijn voor nabestaanden. Foto’s van het sluiten van de kist, vertrek uit huis en van de ceremonie krijgen, samen met de teksten, een plaatsje in een album. Ik werk, letterlijk en figuurlijk, dichtbij de mensen; zonder storend aanwezig te zijn.

SCHRIJVEN

Als ik schrijf, blijf ik zo dicht mogelijk bij mijn opdrachtgever. Zo kun jij mijn teksten voorlezen alsof je ze zelf geschreven hebt. Ook schrijf ik woorden voor welkom en afsluiting, voor op de kaart en het prentje.

SPREKEN

De dienst voorbereiden en voorgaan is een intensieve, eervolle taak voor mij als woorddienstbegeleider/ritueelbegeleider. Ik ben een familie nabij op een open en natuurlijke manier. Zo zijn ze niet op visite in een aula, maar thuis in hun eigen moment van afscheid.

DANKBAAR

VOOR DEZE FIJNE WOORDEN

We vroegen aan de uitvaartleider om een prettige en ongedwongen woorddienstbegeleider. En toen stapte Marian binnen. We wisten meteen dat het goed zat.

Roel

IMPRESSIE

BEELDEN UIT MIJN PORTFOLIO